Siirry suoraan sisältöön
Home » Blogi » Mistä näkee onko ajoneuvovero maksettu vai ei?

Mistä näkee onko ajoneuvovero maksettu vai ei?

  • tehnyt
Auto tiellä.

Ajoneuvovero on vuotuinen vero, jonka veronkannosta huolehtii Liikenne- ja viestintävirasto Traficom. Autoa, josta on veroa maksamatta, ei saa ajaa liikenteessä. On siis tärkeää huolehtia siitä, että verojen maksu on ajan tasalla. Jos maksaa veronsa Traficomin asiointipalvelun kautta, se näkyy maksettuna tiedoissa heti. Sen sijaan muulla maksutavoilla on viivettä päivittymisessä. Viive on yleensä 1-3 pankkipäivää. Sähköinen palvelun käyttö on yksi vaihtoehto, mistä näkee onko ajoneuvovero maksettu vai onko se unohtunut.

Monta tapaa mistä näkee onko ajoneuvovero maksettu

Ajoneuvoverojen tarkastamiseen on monta tapaa ja ne voi tehdä jopa poistumatta kotoaan. Verotietoja saa Traficomilta, jonka veroneuvonnan numerosta saa tietoa siitä kuinka paljon ajoneuvoveroja on maksamatta. Omat verotiedot selviävät myös Traficomin sähköisestä palvelusta, jonne kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla. Palvelussa voi myös esimerkiksi vaihtaa ajoneuvoveron maksuerää tai hakea ajoneuvoveron palautusta.

Mikäli autosta on sekä verojen maksu että katsastus myöhässä, kannattaa ottaa yhteyttä esimerkiksi puhelimitse katsastusasemalle. Katsastamattomallekin autolle voi saada siirtoluvan katsastukseen, mutta tällöin ajoneuvolla ei saa olla erääntynyttä ajoneuvoveroa tai lisäveroa. Auton verot on siis joka tapauksessa hoidettava kuntoon ennen kuin auton voi siirtää katsastukseen, olipa katsastus sitten myöhässä tai ei.

Ajoneuvovero laskulla

Ajoneuvovero voidaan lähettää myös postitse tai e-laskuna, joista selviää myös laskun eräpäivä. Muista maksaa lasku eräpäivään mennessä tai ajoneuvo menee käyttökieltoon. Huomioi lisäksi, että myös edellisten haltijoiden tai omistajien erääntyneet verot aiheuttavat ajoneuvolle käyttökiellon. Käyttökielto päättyy, kun vero on kokonaan suoritettu, mutta ota huomioon, että erääntynyt vero voidaan periä tarvittaessa ulosottoteitse.

Avainsanat: