Siirry suoraan sisältöön
Home » Blogi » Katsastamattoman auton katsastus

Katsastamattoman auton katsastus

  • tehnyt
Lain mukaan auto täytyy katsastaa.

Katsastamattoman auton katsastus on tärkeää ennen ajamisen aloittamista. Mikäli autossa ei ole voimassa olevaa katsastustodistusta eli autoa ei ole katsastettu, sillä ei saa ajaa. Mikäli auto on ollut pitempään esimerkiksi pois käytöstä, se on poistunut katsastusrekisteristä. Auton katsastukseen tuominen on silloin järkevää. Mikäli kaikki on kunnossa ja katsastus menee läpi, niin voit välittömästi ottaa auton käyttöösi.

Katsastamattoman auton katsastus varaa aika katsastukseen

Varaamalla ajan katsastukseen lähtee prosessi liikkeelle. Mikäli autossasi on kaikki vaadittava kunnossa, niin katsastuksen jälkeen pääset hyvillä mielin ajamaan autollasi. Jos jotain pientä tai suurta korjattavaa tulee, niin sinun on kuukauden sisällä korjattava viat ja tuotava auto jälkikatsastukseen. Tässä vaiheessa, jos kaikki on kunnossa, niin saat hyväksytyn leiman autosi tietoihin.

Jos sinulla on hiukan katsastus myöhässä tai olet unohtanut sen jostain syystä kokonaan, niin voit hoitaa katsastuksen ajamalla suoraan katsastusasemalle. Tärkeintä on kuitenkin muistaa, että sinun pitää tällöin etukäteen varata aika katsastuksesta. Autossa täytyy olla rekisterikilvet paikoillaan ja liikennevakuutus asianmukaisesti voimassa. Nämä on kyettävä esittämään, kuten myös aikavaraus katsastukseen, jos poliisi pysäyttää sinut.

Katsasta autosi ajoissa

Auton katsastuskäynti on harvalle se kaikista odotetuin autolla kruisailukokemus. Kuitenkin katsastaminen on tärkeää hoitaa ajoissa ja kerralla kunnolla. Katsastuksessa saat samalla tarkastettua autosi kunnon ja vinkkejä tulevista mahdollisista vioista sekä korjauksista. Pitämällä autostasi hyvää huolta katsastuksien välillä säästät aikaasi ja ennen kaikkea rahaa. Pikkuviat kannattaa korjata tai korjauttaa saman tien, kun ne ilmenevät.

Avainsanat: