Siirry suoraan sisältöön
Home » Blogi » Kuntotarkastuslomake auttaa selvittämään auton kunnon perinpohjaisesti

Kuntotarkastuslomake auttaa selvittämään auton kunnon perinpohjaisesti

  • Piia 
Vaihtoauto kannattaa käyttää kuntotarkastuksessa

Kuntotarkastuslomake auttaa auton tarkastajaa tutkimaan auton perinpohjaisesti. Asiakas voi näin ollen luottaa siihen, että auto tarkistetaan asianmukaisesti eikä mitään unohdu tekemättä. Auton moottori, voimansiirto ja päästötasot tarkastetaan, samoin auton alustan ja korin kunto. Myös auton ulkopinnat ja sisätila tarkistetaan mahdollisten vaurioiden löytämiseksi. Auto myös koeajetaan, jotta voidaan varmistua auton hallintalaitteiden ja varusteiden toimivuudesta. Asiakas saa tarkastuksesta auton kuntoraportin.

Kuntotarkastuslomake on auton kuntoraportti

Aluksi auto tunnistetaan eli lomakkeeseen merkitään auton tiedot, kuten rekisterinumero, merkki ja käyttöönoton päivämäärä. Raportista käy ilmi muun muassa auton jarrujen sekä renkaiden ja vanteiden kunto. Pakokaasujen päästömittaus tehdään jokaisessa auton kuntotarkastuksessa sekä auton katsastuksessa. Tarkastuksessa käydään läpi auton tekniikka sekä turvavarusteet ja mainitaan, jos niissä on puutteita.

Auton kuntotarkastus kannattaa tehdä ennen auton myyntiä, näin auton uuden omistajan ei tarvitse tarkistuttaa vaihtoautoa. Auton voi saada myytyä nopeammin, kun voi esittää tuoreen kuntotarkastusraportin. Ainakin mahdollinen ostaja voi helpommin luottaa myyjän sanoihin, kun myyjällä on esittää todisteet auton kunnosta. Jollei vaihtoautolle ole tehty kuntotarkastusta, uuden omistajan on hyvä teettää se.

Tarkastettu auto on turvallinen

Auton kunto vaikuttaa suoraan sen turvallisuuteen, siksi kuntotarkastus kannattaa teettää. Tarkastuksessa puutteet auton kunnossa havaitaan ja niihin voidaan puuttua ajoissa. Kuntotarkastuksessa asiakas saa ehdotuksen auton huoltoväleistä sekä mahdolliset korjausehdotukset. Auto kannattaa tarkistuttaa säännöllisesti, sillä näin välttyy suurilta autoremonteilta ja näin myös säästyy rahaa.