Siirry suoraan sisältöön
Home » Blogi » Jarrullisen peräkärryn katsastus

Jarrullisen peräkärryn katsastus

  • tehnyt
jarrullisen peräkärryn katsastus

Tiesitkö, että jarrullinen peräkärry tulee katsastaa joka toinen vuosi? Monelle peräkärryn omistajalle tämä saattaa tulla täytenä yllätyksenä. Liikenne- ja viestintävirasto esitti jarrullisten peräkärryjen katsastusvapautta jo vuonna 2019, mutta ehdotus ei silloin vielä mennyt läpi. Jos siis olet peräkärryn omistaja, ole aina tarkkana, että jarrullisen peräkärryn katsastus tulee hoidettua aina ajoissa, ettei se mene vahingossa liikennekieltoon.

Jarrullisen peräkärryn katsastus läpi ensimmäisellä kerralla

Ennen kuin viet peräkärryn katsastukseen sinun kannattaa tehdä sille perusteellinen huolto. Huollon aikana kannattaa varmistaa ainakin muutama perusasia, eli se, ovatko valot kunnossa, toimivatko käsijarrut, ovatko laakerit kunnossa ja millaisessa kunnossa kuulakytkin on. Varmista myös, että peräkärryssä on varoituskolmio takana. Jos kolmio puuttuu, saattaa katsastuksesta tulla hylätty päätös.

Usein suurin osa Suomessa käytettävistä peräkärryistä on käytössä vain kausiluontoisesti. Tästä johtuen peräkärryn huoltaminen ennen katsastusta on tärkeää, etenkin silloin, jos kärryä ei ole huollettu pitkän talven jälkeen. Pitkään autotallissa tai ulkona pakkassäässä seisonut kärry vaatii aina perusteellisen huollon. Kun huolto on tehty, katsastus Tampere tarjoaa edullisen katsastuksen peräkärrylle.

Pidä peräkärry kunnossa

Moni on sitä mieltä, että peräkärry on vain kärry, jolla kuljetetaan tavaraa, eikä sen huoltaminen tai kunto ole tärkeää. Asia on kuitenkin päin vastoin, sillä huonossa kunnossa oleva peräkärry on riski liikenteessä. Tästä johtuen pakollista katsastusta ei poistettu, sillä muuten asia saatettaisiin jättää helpommalla huomioimatta.